Hej, welkom bij Noor! | OVER NOOR
20396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20396,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

NOOR

Het heeft even geduurd voordat we een omschrijving hadden gevonden die past bij wat NOOR is. ‘Huiskamerrestaurantje’ is het geworden. Wij zijn allemaal gek op uitgebreid lunchen, maar houden ook enorm van koffie met taart en borrelen met lekkere hapjes. En dat in een fijne, ontspannen setting, zonder haast. Eten in een huiskamer, als thuis, maar dan net even anders.

en ik

NOOR komt voort uit een droom die ik ergens op de achtergrond al langer had. Een wens om te kunnen koken, te kunnen ontwikkelen en op een zoektocht te kunnen gaan naar de mooiste gerechten. Ik ben Jessie en heb na een studie aan Wageningen Universiteit en een paar jaar werken als landschapsarchitect besloten om het roer volledig om te gooien. NOOR, geopend op 20 februari 2019, is hiervan het resultaat.

Eén van de dingen die mij intens gelukkig maken is reizen. Met een backpack de wereld over en nieuwe plekken ervaren en verkennen, mensen ontmoeten en vooral: nieuwe smaken ontdekken. Gerechten proeven, ruiken. Deze passie is terug te vinden in NOOR. Ik ben gek op gerechten die kunnen verrassen. Gerechten die, in ieder geval even, de volle aandacht trekken en het onderwerp kunnen zijn van een gesprek.

In deze zoektocht naar nieuwe smaken zijn er twee windstreken die mijn interesse hebben gegrepen en niet meer los hebben gelaten. Twee bijzondere delen van de wereld, eigenlijk niet eens heel ver weg, maar toch zo anders. Twee streken met een eigen identiteit. Twee fantastische, enorm diverse culinaire inspiratiebronnen: Scandinavië en het Midden-Oosten. De koelte, frisheid, het nette en geregelde en de bovendien altijd torenhoge kwaliteit uit het hoge noorden. En daartegenover de warmte, de zon, het misschien ietwat chaotische maar oh zo hartverwarmende oosten. Twee krachtige tegenstellingen die elkaar uitdagen en versterken.

Voor NOOR kook ik met deze twee prachtige streken als inspiratiebron. Iets vaker uit het Midden-Oosten, maar vaak ook met mijn oude woonplaats Kopenhagen in gedachten. Soms zijn de gerechten authentiek, maar vaker met een twist. Het is een kaart waar we trots op zijn, die dagelijks verandert en die we door de tijd heen blijven ontwikkelen.

Nu NOOR werkelijkheid is wordt het avontuur samen met een fantastisch team eigenlijk alleen maar leuker. Het blijft een zoektocht naar de beste vorm, nieuwe ingrediënten, de leukste recepten en de verhalen die hier bij horen. Ik sta versteld van wat NOOR nu al is en ben ongelofelijk enthousiast en nieuwsgierig naar wat de toekomst gaat brengen.  Vi ses (tot ziens in het Deens) in Vianen!

Dit zijn wij!
team NOOR

En dit is dan dat fantastische team waar ik zo ontzettend blij mee ben. Van links naar rechts Michiel, Marieke, Anne, Merle, Stijn, mijn vriend Govert helemaal op rechts, en het blije ei in het midden op de tafel leunend ben ikzelf.

Inspiratie
reizen, reizen, reizen

We krijgen vaak de vraag waar de inspiratie voor onze keuken vandaan komt. Ik kan er lang over kletsen, maar het antwoord is eigenlijk simpel: veel reizen en veel proeven. De kruiden hierboven stonden op een grote markt in Israël, wat een feestje!

En hej, dit ben ik
Jessie

Govert en ik hebben een paar jaar geleden een aantal maanden door China gereisd. Bij terugkomst realiseerden we ons dat we meer foto's van eten dan van de prachtige landschappen hadden gemaakt. Typischer kan niet. Ik ben gek op eten, proeven, koken en NOOR maakt mij daarom een heel gelukkig mens.

Op deze site maken wij gebruik van (anonieme) cookies. Ga je daar mee akkoord? meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten