Hej, welkom bij Noor! | MENU
18750
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18750,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

MENU

De menukaart van NOOR is onze trots. Als wij zelf ergens gaan eten zoeken wij naar een plek waar je iets anders kunt eten dan wat je thuis vaak klaarmaakt, waar de menukaart aandacht krijgt en waar je zelf de tijd kan nemen om van het eten te genieten. Dus dat is waar wij naar streven. Gewoon lekker eten, net even anders dan anders en in een ontspannen omgeving.

HYGGE ALL DAY

Onze keuken is de hele dag open. Dus kom wanneer je wil en bestel waar je op dat moment zin in hebt. Wát we op dat moment op de kaart hebben kunnen we hier niet precies weergeven. Onze kaart wisselt namelijk elke dag. Soms wisselt er maar één gerechtje, soms de hele kaart. We geven je daarom hieronder graag een beeld van hoe onze menukaart er in grote lijnen uitziet.

De onderstaande onderdelen: hartige taarten, soep en salade, zoet en verschillende hartige gerechten staan overdag altijd op de kaart. Alle gerechten die wij serveren zijn relatief klein. Voor een lunch adviseren we zo’n twee a drie gerechtjes per persoon. Alles wordt in schaaltjes geserveerd zodat je makkelijk kan delen. Ons idee is een tafel vol kleuren en smaken om te delen, zodat je van alles kunt proeven. Eet je alleen, of deel je gewoon liever niet, geen probleem. En het fijne is dat de porties klein zijn, dus heb je alleen zin in een klein stukje hartige taart bij je wijntje, of een salade voor de lekkere trek, dan is één gerechtje juist perfect. Twijfel je waar je zin in hebt? Of vind je het de eerste keer wat ingewikkeld? We stellen graag wat voor je samen.

De avondmaaltijd op vrijdag ( €17,50) is elke week anders. Je kunt dieetwensen uiteraard doorgeven, verder is dit ‘eten wat de pot schaft’ met dezelfde gedachte en smaken als onderstaande categorieën. Wil je het menu graag van tevoren weten? Kijk even op onze Instagram of Facebook pagina of app (WhatsApp) of bel ons even. Als je tijdig reserveert is het ook mogelijk om een maaltijd af te halen (€16,00) met eventueel een soepje vooraf en/of een taartje na (beide €2,75).

Bij NOOR hebben we iedere dag wat zoets op het menu staan. Taart, sowieso taart. Wij zijn gek op zoet. En één zelfgebakken stukje taart bij de koffie moet kunnen toch? En we snijden de punten niet te groot (dan kun je altijd nog een tweede stukje proeven ;)).

 

Net als de rest van de kaart verschilt het type taartje per dag. Wat we bijvoorbeeld vaak maken is een dadeltaart, met veel dadels (de beste kwaliteit, heerlijk smeuïge medjoul dadels), noten, abrikozen en zelfgemaakte koekjes. Zoet, vol en rijk. Iets heel anders, voor bijvoorbeeld een wat warmere, zonnige dag, is onze skyrtaart. Skyr lijkt op kwark, en is heerlijk licht en fris. In combinatie met fruit en een bodem van zelfgemaakte koekjes is dit een fijn fris taartje. En één van onze bestsellers is de kladdkaka. Een Zweeds taartje. Lekker sticky met witte chocolade en citroen. We zoeken graag variërende smaken op en blijven zoeken naar leuke recepten. Wil je een taartje voor thuis komen ophalen, leuk, dat kan! Een puntje kan altijd. Wanneer je dit van tevoren even overlegt kunnen we ook rekening houden met je wensen. Wil je één of meerdere hele taart(en) afhalen? Leuk! Neem je dan even contact met ons op? Dan spreken we de details even door.

Er staat bij NOOR elke dag in ieder geval één hartige taart op de kaart. Voor het serveren verwarmen we de taartpunt nog even in de oven. Hartige taarten die vaak op de kaart staan zijn bijvoorbeeld een bietentaart met rode ui, appel en een zachte geitenkaas, geserveerd met wat dille, maar ook een taart met tuinerwten, munt en feta, en een taart met zalm, een hele berg verse kruiden en saffraan. We maken alles from scratch, dus ook het deeg maken we zelf. De hartige taarten lenen zich trouwens erg goed voor borrels of feestjes thuis. Een stuk hartige taart hebben we (bijna) altijd wel. Wil je een hele hartige taart afhalen? Dat kan zeker, neem je daarvoor even contact met ons op? Dan spreken we de details door.

Wat ons betreft zijn zowel soep en salade altijd lekker. In de zomer, winter, ’s ochtends en midden op de dag. Een voorbeeld van een salade die we graag serveren is met wortel, kikkererwten, dadel, pistache en feta. Voor de liefhebbers (wijzelf!) strooien we er graag wat korianderblad overheen. Maar korianderhaters geen zorgen, dit checken we even van tevoren. Een tweede voorbeeld is een couscoussalade met tuinerwten, munt, sinaasappel, kaneel, amandel en granaatappelpitten. Heerlijk zomers.

 

Soep serveren we in verschillende maten (klein en groot), zodat je met alle andere kleine gerechtjes op de kaart je ideale lunch of tussendoortje kan samenstellen. We maken graag soepen van bijvoorbeeld zoete aardappel, rode linzen en geroosterde tomaat.

Eén van de hartige gerechten die we bijna altijd op de kaart hebben staan is shakshuka. Dit is een gerecht dat bijvoorbeeld in Israël als ontbijt wordt gegeten. Het is eigenlijk een soort stoof met onder andere ui, knoflook, tomaat en een berg specerijen, waar je een eitje in gaart. Heerlijk om, wat ons betreft op ieder moment van de dag, te dippen met een zelfgebakken pita. Verder hebben we bijvoorbeeld vaak köfte (flink gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus), börek (gevulde deeghapjes  met spinazie, kardemom en verschillende kazen of met gehakt, gedroogde abrikoos en pistache) en Libanese pannenkoekjes.

Naast onze zoete en hartige kaart zijn we ook erg trots op onze drankenkaart. Zowel de frisjes als het bier en de wijn zijn net even anders dan wat je in de meeste winkels vindt. Wij zijn bijvoorbeeld gek op onze Nix & Kix frisjes. De Nix staat voor de hoeveelheid suiker, minder dan in de meeste frisjes, en de Kix staat voor een snuf cayenne die een heerlijke kick geeft. We schenken bier van De Leckere uit Utrecht en Duits & Lauret uit fort Everdingen. Wijnen kopen we in bij Brederode uit Vianen en zelf zijn we druk bezig om onze wijnkennis te vergroten middels wijncursussen. Kortom, genoeg lekkers om te drinken, en dit wordt nóg lekkerder in combinatie met onze borrelplank!

Op vrijdagavond kun je bij ons aanschuiven voor een avondmaaltijd. We hebben ’s avonds geen menukaart maar één verrassingsmaaltijd. De type gerechten die we serveren zijn qua sfeer en smaken vergelijkbaar met de gerechtjes overdag. Elke maaltijd bestaat uit zo’n 5 a 6 verschillende schaaltjes op tafel. Veel verschillende smaken in een ontspannen setting. Als je dieetwensen hebt horen we dit graag van tevoren, dan houden we daar rekening mee. Reserveren hoeft niet, maar we raden het wel aan omdat we praktisch elke vrijdag vol zitten. Een avondmaaltijd kost bij ons 15 euro en kun je eventueel uitbreiden met een soepje en/of borrelplank vooraf en een taartje na.

Op deze site maken wij gebruik van (anonieme) cookies. Ga je daar mee akkoord? meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten